| MY STORY™ |


Thursday, June 24, 2010

haishh.. nie lah dye kalo da pemalas,xreti nak masak sendiri kat umah. hahaa. kene faham,kehidupan student kalo nak makan,sudah tentu cari kedai2 makan ye tak? senang cite, MAMAK. ahahaa. humm.. ye, kedai mamak memang jadi tumpuan kebanyakkan remaja. makin malam,makin ramai. ye tak? haaa. kali nie nak cite pasal bende2 asing dalam makanan nieyh.

kes 1 : semalam beli nasi lomak kat kodai dopan PERDANA nie. da la seharian aku tak makan,kol 9 malam baru dapat makan. selera dah terbukak nie, bile bukak je bungkusan yg aku beli tu,ada JARING dalam gumpalan nasi. haishh. aku tak tau lah tu jaring ape. makan sesuap dua,aku buang je nasi tuh..


nie ar dye jaring tuh.

kes 2: roti canai di kedai mamak. haaa, nie lagi gam***. tgh dok koyak2 kan roti canai tewh, nampak BULU GULUNG2 ada 2 helai. aku tak tau lah bulu tang mane tu? aku syak bulu tangan. ye ar,bulu tangan dye kan sepanjang 5inci? member aku yang bijak pandai nie dok kate BULU DADA. eyuuuuu!! shit! aku terus lah dok tengok body "ane" tewh. da la berpeluh2. xke disgusting tewh? shit!

kes 3: beli air tembikai. dok sodap sedut2. tetibe nampak mende hitam dalam air. ingat kan dok tembikai tu punye biji kan? upe2 nye anak lipas. shit!

kes 4 : member aku dok makan bubur. ada la perhiasan bawang goreng. kan ke bawang goreng tu rangup2 kan? tengah dok sodap menikmati bubur bersama bawang goreng,tetibe dye kacau la bubur dye tewh, terpisahlah bawang goreng tew dengan kaki lipas. ouchhh! geli sial!

yang kes2 lain cam semut dalam air tu sume da biasa tengok..tol tak? ishhh. dorang nie bukak kedai,jaga la kebersihan. hah lagi satu nak komplen, order air fresh orange,kan gelas tu warna putih jadi nampak warna oren lah kan? abis je sedut air tew, upe2nye gelas tew BERKELADAK! eyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

kesimpulannya, xyah makan mamak lagi dah. GOLI.

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:27 PM |

6 Comments:

Post a Comment


At 25 June, 2010 01:55, Blogger jejaka anggun said........
patutnye kene extra 50 sen tuh sebab ada bahan2 perisa dan pewarna yg x dibenarkan dlm makanan.
 


At 25 June, 2010 07:54, Blogger | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | said........
haahhaa. banyak arhhh. :D
 


At 26 June, 2010 14:19, Blogger xazryx said........
ko biar betol ?
 


At 26 June, 2010 20:43, Blogger s h a f i q h a s h i m _____ said........
alahai biasalah :P
 


At 27 June, 2010 09:15, Blogger diriku said........
he2..mcm2..xbersih ke kedai 2?gred D ke?he2
 


At 28 June, 2010 19:49, Blogger | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | said........
gred F yg membawa maksud pelbagai. wakakkaa