| MY STORY™ |


Friday, November 20, 2009


Phobia 2 berkisarkan tentang 5 cerita yang berbeza. ye,memang menyeramkan, suspen dan buat orang terjerit2 dalam panggung. tapi aku sama sekali tidak menjerit ok. cume ada satu part yang buat aku terkejut bile cerita pertama yang mengisahkan pasal hukum karma. itu ye!mmg aku terkejut. tapi xla menjerit2 cam penonton lain. cume aku tersentap je. siyez, ok.

ok, berbalik pada cerita. wah! formal la pulak.heh. cerita nie memang best. siyes xtipu. tapi sape yg penakut yang teramat sangat, jangan tgk ok. serabut orang lain yg berani nak tgk diganggu dengan kejeritan korang2 nie. gangguan! haha.
ish,payah lah nak cite pasal movie nie. korang pi tgk sendiri lah sbb ada 5 cite kot dalam movie nie. sape yang berani,g tgk ok! ada bran tak??? haha!.:D

cite nie mmg terbaik wok!
Align Center


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 3:53 AM | 3 comments


Cite nie pasal ramalan kiamat yang berlaku pada 21 Disember 2012. tew pasal tajuk dye 2012. heh. dalam cite nie menunjukkan letusan gunung berapi dan tsunami besar yang berlaku serentak. ramalan nie di ramalkan oleh seorang ahli geologi yang telah diberitahu oleh rakannya di India. dalam cite nie dapat lah lihat kesedihan, kasih sayang antara keluarga, dan berperikemanusiaan. :) hah! dalam cite nie juga ada bahtera tau! tapi hanya untuk orang2 yang berada sahaja yang boleh menaiki bahtera nie. tapi pengakhiran cite nie, xla kiamat pun. Selepas 2 tahun tinggal dalam bahtera tewh, akhirnya orang yang terselamat dapat melihat bumi sama sekali berubah, yang dipenuhi laut, tarikh telah dikira semula, dan hanya ada satu sahaja benua besar. cite nie mmg best! ending dye pun terbaik. !

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 3:35 AM | 0 comments
Thursday, November 5, 2009


hahah. Berat badan kuH naik 3kg. Jadinya berat aku sekarang 53kg. Wah! kalo gini, dok Tampin lelame,mao sampai 60kg nieyh! Berlawan berat la pulak dengan dak Azry. hahaha! Orang kata,kao berat badan naik, tanda orang tew bahagia. ehem. bahagia ke aku? haha. Ape yang penting, xlama lagi sudah mao balik Shah Alam. hayyaaa.. rindu pulak aku pada Amoi yang banyak bercakap [tapi xleyh lawan bnyak cakap aku.haha] dan Ona yg kejenye menari jekk! hahaa. hah, Ona nak pi practical xlame lagi. 6 bulan lak tewh! hayyaa! nnty rindu sama lu lah Ona.. hah! katenye dye ada beli tiket Beyonce. maklumla,fanatik Beyonce.. tapi Beyonce dah tangguhkan konsertnye tewh. pe cer ngan tiket ko Ona? ehemm.. ah'ha,xlupe juga rindu pada Syafa ! budak 4flat tewh . lame dah xkaco ko. :)

* BALIK SHAH ALAM TAK LAMA LAGI *

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 5:18 AM | 6 comments
Monday, November 2, 2009



Movie nie dikeluarkan hanya untuk penghargaan buat Michael Jackson kot. dalam cite nie, MJ nampak baik sangat.. seorang yang penyabar, penyayang, gigih dalam buat sesuatu kerja. dan konsert dye dalam cite nie buat penonton rase sedih.
ILY Michael Jackson.



nie tiket wayang bernilai 8 Dolar. wah! aku cuti,cuti gak. wayang tetap on. hahahaa


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 2:05 AM | 4 comments
Sunday, November 1, 2009
yeah ! aku berada di kota singa selama 4 hari. di sana tersangat lah best !
gambar2 aku disana. :)



nie kat SENTOSA. chantek kan laut dye??



nie kat underwaterworld. banyak ouh ikan!



di hadapan hospital.



aku g gak kat pertunjukan dolphin. :)



nie kat mariansingapore?ape tah nama tempat nie.

Nie pula sepupu2 aku dan anak2 buah aku.



Nie keluarga Abg deen. Dyer keje sebagai Pensyarah.



nie anak abg jasnie. comel sangat3 kan?



nie pula keluarga abg jasnie.



nie pula keluarga kak ogie.




jangan terkejut kalo aku kate,dye nie pangkat anak buah aku sbb mak dye sepupu aku ok! aku pun xtao nak panggil dye ape.haha..


nie kak fadilla. tgk! aku panggil kakak sbb umur dye 23tahun.aku 19.padahal dye pangkat anak buah aku. xkan dye nak panggil aku "mak usu" pulak kan? cam lawak je.



kak Yang, kak fadi dan aku. kak yang nie suke melancong! sebijik pangai ngan aku. && ktorg plan nak g melbourne bile aku abis blaja nnt. yey! [insyaAllah..]



Nie kat CATHAY. kat cini lah audition SINGAPORE IDOL. dan kat cini gak lah aku tgk wayang. Cerita This Is It ! balik pukul 3pagi. haha!


dan ini wang singapore. haha. 1 dolar duit Singapore bersamaan RM2.23sen duit Malaysia. :)




sms RM1. call RM5/mnt. siyot!



ye,aku di Singapore. :)



hah ! korang korang korang ! korang tao kerajaan Singapore nak buat ape nie? nak buat DISNEYLAND ngokkk ! bersama UNIVERSAL STUDIO !!gempak gile baiii!! nak jumpe mickeyy!



Yang ini hang pa tao nak buat ape? nak buat Casino. hahaha! mari pergi?? huahauhaua

Singapore best!







Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 1:50 AM | 4 comments