| MY STORY™ |


Wednesday, January 27, 2010



aku tak faham betul lah! salah aku ke semua nie terjadi? arghhhh! sucks lah! lepas satu,satu masalah yang datang. ye, salah silap itu datang dari aku dan yang baik itu datang dari Allah. Semoga Allah tabahkan hati aku dan dapat hadap serta dapat selesaikan segala masalah yang datang. atau patut aku lari dari masalah? mungkin pindah dari Apartment Perdana satu penyelesaian? mungkin... :( aku nakkan dayang , nadya dan shamsul sekarang!!!



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 6:34 AM | 2 comments


kelas english for general purpose pukul 2.ada speech harinie.serabut gak sbb xhafal pape pun.so, aku sengaja melambat2 kan diri g kelas. pukul 2 baru la aku nak gerak.aku pun naik teksi. dalam teksi ada perbualan antara aku dan pakcik tew :

pakcik : nak g mane dik?
yana : kolej pakcik.
pakcik : kelas pukul berapa?
yana : 2 pakcik.
pakcik : kamu xbawak beg pun? kamu nak g belajar ke ape? [ aku bawak asgmnt je]
yana : harinie ada speech pakcik. jadi xbelajar.
pakcik : bahasa omputih ke?
yana : a'ah pakcik.
pakcik : kamu buat pasal apa?
yana : super scientist pakcik.
pakcik : kenapa kene belaja bahasa omputih? jepun xde pun blaja bahasa omputih
yana : sbb negara dye maju kot. negara kite xla semaju dye,so kene lah blaja bhasa english untuk sama taraf dgan mereka.pandapat saya lah pakcik. [sambil aku senyum]
pakcik : nie pakcik nak marah nie! [ttbe tengking aku]. kamu sedar tak kamu orang melayu? patutnye bangga jadi orang melayu dan bahasa melayu. yang kamu nak sebelahkan omputih kenapa? nie lah budak2 zaman sekarng.blaa..blaa..blaa..
yana : [dalam hati] cepat lah sampai.serabut dah aku ngan pakcik nie. makkkkkkkkkkkkkk!!!!

a'ah ye. xpasal2 aku kene sound kan. aduhaiii pakcik teksi.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:50 AM | 2 comments
Monday, January 18, 2010


nabilah

yeyyy! arnie best gile kot! shock gile aku tadi ! sum 1 yang aku rindu gile tegur aku tadi! ouh shit ! slumberk dye tegur, salam aku dan peluk aku. u noe wut beyla? i really miss u beyla. setelah sekian lame kite selisih faham. ouh thxs to god ! love u beyla !! love u love u love u love u ~! [eloo,im not lesbo ok.haha] miss u beyla! miss u so much!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 3:40 AM | 3 comments
Friday, January 15, 2010


yana, tika, syafa, dhamirah, amalina dan sharul

semalam, 15 Januari 2010 kolej aku PTPL SHAH ALAM buat logo 1 Malaysia yang dibuat dari kuih Apam. aku sampai kolej pukul 7.45am. sampai2 je aku terus tolong potong2 kuih apam tew. pastew agak2 aku da malas nak potong, aku tolong angkat kuih2 tew [berat ok!] dari student centre ke padang kolej. bermula pukul 8.30pg kami mule susun kuih atas meja. ye,aku panjat atas meja untuk susun kuih. [seluar aku bahagian lutut kotor sbb kene apam tew mase susun2] banyak kali gak ar aku tersadul2. ye ar,meja xberapa stabil untuk aku yang mempunyai berat 55kg nie kan. haha.

Tujuan buat kuih apam nie untuk masuk Malaysian Book of Records la doe. kalo tak wat pe penat2 ktowg datang nie.heh. && kitowg dapat k sijil tewh!



Aku potong kuih apam. huhh sangat banyak. sakit tengkuk aku.




Aku n Tika menyusun kuih apam atas meja. Panas terik k.




nie Wan, pantang nampak aku minum air,dye mintak. padahal asik pgg payung GIORDANO dye je tewh.haha



wei korang2, tgk la sijil nie baiiiii!! hahaha

** kalo nak tao lebeyh lanjut, baca surat khabar kosmo, utusan dan metro. dan nak lebyh bagus, tgk MHI di TV3 pukul 9am okey! **




Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:24 PM | 3 comments


Presiden Universiti Sains dan Pengurusan (MSU) Datuk Prof Mohd Shukri Ab Yajid bersama para pensyarah dan pelajar-pelajar bergambar bersama hasil ciptaan mereka "Biggest Logo Made by Kuih Apam" yang mencipta rekod Malaysian Book of Records di Kolej PTPL di Shah Alam, hari ini. Aktiviti ini melibatkan penyertaan seramai 200 peserta dan dianggarkan sebanyak 20 ribu hingga 30 ribu biji kuih apam digunakan bagi membentuk logo 1 Malaysia. Logo 1 Malaysia itu disusun menggunakan kuih apam yang sebahagiannya dibalut dengan kertas bewarna biru, putih dan merah. -Foto BERNAMA

SHAH ALAM: Malaysia Book of Records (MBOR) hari ini mengiktiraf usaha pelajar Kolej PTPL di sini yang mencipta logo 1Malaysia dengan menggunakan 30,000 biji kuih apam yang dimasak sendiri oleh mereka.

Pengiktirafan berdasarkan penggunaan logo dari kuih.

Usaha yang bermula dari semalam itu disertai oleh 200 pelajar jurusan Hospitaliti serta Seni Kulinari yang membabitkan kos RM15,000 yang dikeluarkan pihak pengurusan kolej dalam usaha menyemai semangat kerjasama di kalangan pelajar.

Presiden Universiti Sains dan Pengurusan (MSU) dan Kumpulan Kolej PTPL, Datuk Prof Mohd Shukri Ab Yajid berkata proses menyusun kuih apam berkenaan di atas sebuah meja di kawasan padang kolej itu dimulakan seawal pukul 8 pagi tadi.

Beliau berkata logo 1Malaysia itu disusun menggunakan kuih apam yang sebahagiannya dibalut dengan kertas berwarna biru, putih dan merah.

"Saya bangga kerana usaha yang dilakukan para pelajar ini dapat membantu mereka menjadi generasi masa depan yang kreatif dan kompetitif," katanya kepada pemberita selepas menyaksikan pelajar kolej itu selesai menyusun logo 1Malaysia di sini hari ini.

Mohd Shukri berkata pelajar kolej itu mengambil masa empat jam untuk menyiapkan logo berkenaan dan diiktiraf oleh MBOR kira-kira pukul 2.30 petang tadi.

Usaha pelajar kolej berkenaan turut disaksikan oleh wakil dari MBOR iaitu Penolong Penerbitnya Azrene Manap. -BERNAMA



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:13 PM | 0 comments
Saturday, January 9, 2010



wei korang, nie baru betul2 HOTDOG doe. yang korang dok makan yang panjang2 tew bukan hot dog, tew hot errrrr..xtao xtao xtao. hahaha!
sengal.



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:31 AM | 2 comments




hari nie aku bangun pukul 6 pagi k sbb nak ada kat kolej pukul 7 pagi.[sabtu tao] aku pun dengan mata terpisat2 menggigihkan diri untuk bangun dan bersiap2. sampai je kolej pukul 7,a'ah ye. satu umat pun xsampai lagi. ceyt! pastew tunggu lak Dato' Wira Shukri [President kumpulan kolej PTPL] dye sampai pukul 9.30 pagi. mmg sah2 patotnye aku bangun kol 8 nyah! humm.pukul 10 pagi bertolak la pi melaka bandaraya bersejarah tewh. tempat lahir aku k!

pastew bus tew benti kat R&R untuk sarapan. sarapan disediakan oleh pihak kolej. tergendala lagi disebabkan makanan tertinggal kat kolej! ouh shit ! kitorang dok merewang2 lah kat ctew dalam masa 1 jam menunggu orang anta makanan dari kolej.

makan2,gerak lah kami ke Melaka. amik masa 1.45 jugak lah dari Shah Alam ke Melaka. aku dalam bus? pe lagi.. TIDOOO! hahaaa.

sampai sane,ada ucapan2 sikit dari lecturer dan kami meneruskan explorace kami. Ok,mmg sangat penat sbb dari satu check point ke satu check point jauh k. kami diberi 4 pantun yang aku pun xberapa nak jelas. pantun2 tew diberi untuk kami cari dimana klu2 yang akan kami perolehi untuk menyiapkan silang kata berkaitan dengan subjek Pengajian Malaysia.

Sebelum kami dapat klu,kami akan diberi game untuk diselesaikan. game pertama, aku sebagai ketua kene hafal ayat yg diberi oleh AJK. xbape ingat lah ayat tew.lebeyh kurang camnie la, Cenggeli cenggela cenggeli cenggela yeeeeha choi. lebeyh kurang camtu la. pastew kene bisik2 dari seorang ke seorang. peserta terakhir akan bgthu AJK.dan kami kalah yg itu sbb jawapan yg diberi salah. so,dende kene amik gambar ngan mat salleh.[eleh kacang jek!]

game kedua, dye beri 4 jarum yang telah dicucuk pada polistren [betul ke ejaan nie?] aku ngan dzul kene masukkan benang ke dalam jarum tew dalam mase seminit. kalo kalah,muke kitorang kene cat dengan perwarna pastel tewh.ceyt! tapi,kami menang okey!hahaa

game ke3, kitorang kene tiup tepung yang berada dalam bekas untuk mendapatkan belon. itu mmg xde beri sikitttt pun masalah untuk aku. tetapi tang tiup belon dengan letupkan tew buat aku kisah! ouh shit! aku orang paling last k. last2 salah seorang group aku tolong pecahkan. haha.

game ke4, kene letak 2 belon kat celah tangan,senang cite kedua2 belah ketiak dengan 1 lagi belon kat celah kangkang. [bukan lucah k] pastew jalan dengan belon2 tew pastew pas2 kat member2 sampai lah habis.





En. Fahmi & Liyana



yup,muka kami kene tepung!

Akhirnya,kami dapat tempat Keempat dari 12 kumpulan. ok lah tew kot? haaha! papepun,aku enjoy gile ngan trip nie! :)


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:01 AM | 0 comments
Friday, January 8, 2010



pe kate korang jadi diri korang? xyah la ikut2 pangai orang lain. nie ikut2 pangai orang lain, da macam ko lagi over lak. tolong lah jadi diri sendiri ok! WTH la nak ikut2 pngai orang. Jadi diri sendiri la baru orang kenal sape ko. huh!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:08 AM | 2 comments
Thursday, January 7, 2010



kot ye pun, sabar lah sampai balik nnt ekk! hahaha mengong punye omputeh.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:38 AM | 2 comments


ALVINNNNNNNNNN! hahaa! Dave sahaja yg bule jerit ALVINNNNNN !. mmg seronok cite nie! xmembosan kan langsung. Alvin masih dengan perangai dye yang sangat nakal dan xdengar kate. Simon si rabun tew macam ketua la pulak. yang si kiut miut liut dak theodore nie masih dengan NIGHTMARE dye. hahaa. chumell je! pastew ada la pulak datangnye si CHIPETTES. Perempuan2 yang karektornye lebih kurang macam chipmunks gak. nyanyi lagu single ladies. sangat cute okey!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:19 AM | 2 comments
Tuesday, January 5, 2010


wah! lame sungguh aku xmengupdate mende alah nie.heh. cume nak cakap,selamat tahun baru lah! lewat lak dah beberape ari ekk. hohoho! aku sambut tahun baru kat melaka artew. dengan sepupu sepapat aku. gile bnyak bunga api kat melaka. dye bakar kat4 tempat. hoho.da macam kat afghanistan lak. fuhhh.jangan la negara aku berperang gitu. aminnn.

ehemm..ramai yg bercakap pasal azam tahun baru kan?
aku bukan nak kate pe lah kan,aku nie mmg xpernah lah pulak ada azam tahun2 baru nieyh. pelik ke?tak kan?. haha. aku mmg xsuke azam2 nie melainkan aku da pernah giveup gile2,pastew aku nak mulakan yg baru,itu barulah namanye azam untuk aku. takat azam tahun2 baru nie,mmg TAK lah! bulan january je kite ingat azam2 tew.bile masuk february,da ingat2 lupe dah azam tew.masuk march,terus lupe.wakaka! pe aku cakap nie untuk diri aku,xde kene mengena ngan orang lain ye...salah sial ehk,salah silap harap dimaafkan.wakaka.

ouh siyot!nak gthu nie, kelmarin aku dok kunyah nasi kerabu,. tgk cam sedap! ups,mmg sedap weyyy! pertama kali aku makan nasi kerabu tewh. berasal dari kelantan bukan? tapi aku bukan orang kelantan,harap maklum. pastew sehari lepas aku makan,perghhh,timbul lak bintik2 ajaib yang chumel [kasi aku panas je] kat tangan aku ouh! kiri kanan lak tewh. aduyaiii. xabis2 alergik aku nieyh. bile la nak lesap semua alergik2 aku ney wey? serabut la aku. ape yg aku leyh makan pun aku xtao. lame2 aku jadi vegeterian lak nnt. keding aku nnt weyyyy.makkkk! [serabut mak aku dengan aku nie.haha] ada sape2 tao tak pe ubat yg leyh buang segala alergik2 aku nieyh?kalo ada yg suntik2 pun,cakap jela. aku sanggup buat.[jangan botox sudeyhhh] penat ouh aku nanges hanya kerana alergik!

anyway,selamat tahun baru!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:03 PM | 2 comments