| MY STORY™ |


Monday, October 26, 2009



M.U kalah 2-0 dengan Liverpool.
there will be next time. n next time will be ours.
hahahaaaa


Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Just like the Busby Babes in Days gone by
We’ll keep the Red Flags flying high
You’ve got to see yourself from far and wide
You’ve got to hear the masses sing with pride
United! Man United!
We’re the boys in Red and we’re on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-ly
In Seventy-Seven it was Docherty
Atkinson will make it Eighty-Three
And everyone will know just who we are
They’ll be singing ‘Que Sera Sera’
United! Man United!
We’re the boys in Red and we’re on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-ly
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
As The Reds Go Marching On! On! On!



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 11:12 PM | 0 comments
Thursday, October 22, 2009


Cite nie pasal tarian sebenarnya. best gak cite nie. ape yg aku faham, cite nie pasal Tirana yang larikan diri dari ayah dye yg nak tirana nie blaja kat London. Tapi Tirana nie yg agak degil + kecewa dengan terputusnya percintaan Tirana dengan Ash, dye g daftar belajar kat kolej Lim Kok Wing. Dari sini lah dye mule minat pada tarian. Chika sebagai ketua kumpulan tarian tew xbrape suke dengan Tirana sebab Neo [boyfriend Chika] seperti suke pada Tirana. setakat nie jela cite yg aku tau. haha. tapi cite nie mmg best lah! nak2 ada tarian. hah! ada satu episod nie,Chika menari lagu Beyonce. Single ladies. perghh! bapak best doe! Lagipun aku ada minat sorg pelakon dalam cite nie. upss! hahaha!



Tirana



Ash [ex Tirana]



Chika [ketua kumpulan tarian.perggh!]



Neo.
nie la pelakon yg aku kate tew. minat ouh kat dye!!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:53 AM | 0 comments
Sunday, October 18, 2009
17 oct aku dengan kawan2 baik aku g melaka . Dataran Pahlawan. Aku bajet dok tgk wayang pastew jalan2 je kat ctew2 kan. Lagipun nak carik hadiah ntok amalina. aku, shamsul, dayang, aiman dan nadya gerak dari tampin pukul 11.30 sampai melaka 12.40. umak ai! ramai gile org doe. [nama pun hari sabtu ngai] sejam lebeyh aku dok carik parking.aduyaii.. 2.30 baru la dapat parking. tew pun agak jauh ngek. tapi takpelah,tenaga kitorg kan masih tinggi untuk menapak sejauh itu,heh. sampai2 je, kitorg bergerak dengan lajunye g GSC. aduyai.nak tgk cite PANDORUM pukul 2.40.hang tao seat mane yg kosong? depannnnnnn skali! aduyaii. pastew aku ngan shamsul panggil aiman. Aiman buat keputusan,tgk cite WHITEOUT. movie tew abis pukul 5. kitorg pun g la makan. lapar la doe. g makan kat STATION KOPITIAM. dah order sume,tetbe abg KOPITIAM tew bawak kek. aku pun berkata2 lah "umak ai.order banyak,dapat free kek ke?siap lilin lagi.best gile.hahaa" sume orang pun pelik kot. upe2nye Aiman bt surprise. waaa! sumpah aku terkejut kot.segan gile.huahauaa.tapi aku xamik gambar lak mase tew.gelabah gile.hauhaaa.papepun.TQ aiman! hah!thx gak kat Shamsul sbb blanje wayang.dye blanje wayang pun sebab hari jadi aku. dan2 nadya blanje kitorg sume makan kat STATION KOPITIAM tewh.thx korang!sayang korg!muahx muahx muahx!

banyak lagi gambar,tp nie jela yg aku sempat upload.:)


aku,aiman dan dayang


nadya, dayang dan aku


Shamsul, Aku, Aiman dan Dayang




okeyh,nak cite pasal movie lak.



Siyez aku cakap doe.sape2 yg ada hati,ada hajat,ada niat nak tgk cite WHITEOUT nie,sumpah xbest! xpaham pebende cite dye. Tapaham motif cite nie. jadi buat pertama kalinya aku bg 0/5 bintang!hauhauhaua! gile kesian kat pengarah nie.hehehe. Tapi mmg siyez xbest weyh! betoll! xyah la nak g tgk.hehee.



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:56 AM | 2 comments
Wednesday, October 14, 2009


JIN NOTTI bese2 je doe cite dye.lawak ada,tapi sikit2 jela. yang bestnye,mawi berlawan beb.aku kan peminat setia mawi.tew pasal aku gagahkan diri nak tgk cite jin notti nie.bole la..bg 3/5 bintang..:)



PAPADOM terbaekk wok. sangat terbaekkk.aku puas ati gile doe cite nie. tapi ada gak yg kotor sikit cite nie.haha.macam mase bini saadom nak bersalin.xsenonoh siot.nk tau mendenye,g tgk sendiri.,haha. lagi satu,mase nak abis cite tew,miasara[liyana jasmay] mengentel2 puting que haidar yg mase tew que pakai baju yg ada kartun kat bahagian dada dye.aduyaii.lawak gile ar mase tewh.:) movie nie aku nak bg 5/5 bintang.yeeeehaaa!

dan besok aku nak tgk PANDORUM lak.dengan sahabat baik aku dulu,kini dan selamanya :)
daa..

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 11:39 PM | 2 comments
Tuesday, October 13, 2009
ehem.12/10/1990 hari lahir aku. terima kasih kat kawan2 yg ingat besday aku.ada yg bg msg,ada yg call dan ada yg bg hadiah!thx korg.muaaahhx! tapi besday aku di sambut awal oleh family aku sebab anak buah aku,shasha farhana besday dye 10/10.jadi,sambut skali je. lagipun member2 aku sume blum cuti sem.aku je yg dok cuti sem. agak bosan gak arh.

nie senarai kawan2 yang ingat kat hari jadi aku :) [ikut turutan]

Syafa Addeena
Amalina [amoi]
Jeyya
Azry ;)
Shamsul
tivaker
azlan
abang mint
my mum
ayah den
along
abg ijam
kak ain
shasha
sharul
Alif
abg rithaudeen [rabbani]
syed
adik shazzlee
shazzwan
zuhdi PD
AQim.

terima kasih korg ingat kat aku.sayang korg.:)

nie gambar2 kat umah akak aku.sikit je gambar yg leyh upload sbb bnyak gambar yg bahaya ditonton.hauhauhaa




belon tajaan baskin robbin.haha


deko! deko! deko!




shasha & sharul



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:15 AM | 4 comments
Monday, October 5, 2009
e

Awan Dania musim kedua sudah kembali. yey! cite nie cite fvrte aku bai. hahaa! ehem. musim ke 2 nie aku tgk pelakon pun da bertukar. da xde da nasha aziz, hans isaac dan beberapa lagi pelakon yg aku xberapa nak kenal.he. muka2 baru musim ke 2 ni pun ada yg aku xkenal. yang aku kenal macam jehan miskin,aida aris dan fizo Omar [ehem ehem].tew jelah yg aku kenal.

Ok,Awan Dania musim ke 2 ni pun da tak menggunakan penerbangan Air Asia, tapi guna FireFlyz. Warna Oren gitewh. nampaknya watak Dania da feminin sikit. Tapi kasar tew tetap ada lagi. tew yg buat watak nie jadi best doe. !



Aida Aris



Scha Al Yahya [DANIA]



Irma Hasmie



Ummi Nazeera [HANA]



Jehan [BENJY]



Fizo Omar

*Awan Dania musim ke 2 nie setiap hari Isnin jam 10 - 11pm. jadi,waktu ini,aku memang xlayan panggilan talefon atau sms dari sesiapa.maaf ye.:) *



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:37 AM | 0 comments
Sunday, October 4, 2009


kadang - kadang aku rase macam nak lari dari IA. Kenapa bile kite cuba ntok lari dari IA, IA tetap akan datang juga pada kita? bukan kerana aku tidak mencuba untuk menyelesaikannya,tetapi dah aku cuba,tapi tetap tidak jumpe penyelesaiannya. Bila kita cuba buat xtao je dengan IA,tipulah!aku tetap akan teringat kan IA.IA tetap mengganggu aku. Hey,aku da lupekan IA dan IA pun da bahagia sekarang mungkin,tetapi kenapa aku masih teringatkan IA? IA seringkali membuat aku sakit,sakit,sakit dan amat sakit.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 5:10 AM | 0 comments