| MY STORY™ |


Wednesday, September 29, 2010
agak - agak korang, bile kawan korang cite gempak nieyh! katenye " kedai nie best weyh..rasa bangga bile masuk.. korang kene pergi weyh.." aku n syira pon da excited dengar dah niey! tengok dorang melaram nak g ke sana.. aku n syira a.k.a amoi pun cakap ar 'best sangat ke moi tempat tue? takpe2,nnt kite usha ea..'

beberapa jam kemudian,dorang balik.. " perghhh,seronok wey! aku masuk je,semua orang pandang aku! memang best lah tempat tuh!"

aku pun tanya lah salah sorang dari mereka a.k.a housemate aku. "tempat tu camne?" dye jawab "macam bar!" aku pun "ouh yeahhh??" ok ar.. dengar jela dorang dok berceloteh pasal tempat tuh..

so kelmarin,aku n amoi,g lah tempat yang ditujukan tuh.. ASIA CAFE. atau singkatan AC. dok carik2 kat subang tuh mane tempatnya.. kitorang ikut lah cite dorang,katenye berdekatan dengan INTI KOLEJ. akhirnya kitorang jumpalah tempat tuh.



aku park keta,g lah ke sana.. dalam jalan tuh, dapat lah tengok suasana AC tuh. fulamakkkkk!!! terburai gelak aku n amoi. u noe wat? cam warung tau? cam food court pun ada gak.. alamakkk ai. mane bar nye? aku rasa kalo paris hilton lalu pun,belum tentu orang pandang sebab orang sume bz makan. ape yang gempaknya? adoi.. tak faham aku cite dorang niey. last- last,aku n amoi, beli chappuchino Starbuck, bawak balik.

ape lagi,kitorang pun gelakkan lah dorang. cite kedepung kedepang. tapi? ha'alaaa.. kitorang tunjuk air starbuck,then kitorang on laptop & on9. dorang pe lagi, tersipu - sipu kate nye. ahaks! plsssslah! xyah lah nak cite pung pang lenkali. yeeeha!

p/s: sorry.. bukan nak ngumpat,cume lebeyh elok,xyah cite pung pang. tQ ;)



e'eh.. rindu korang lah!

papai..:)


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:04 PM | 0 comments


wah! raya aku same je cam taun - taun sebelum nie. dok umah diam - diam raya pertama sampai lah raya ketiga. sebab aku mane de kampung nak beraya. kesian kan? haha.dan dah dok umah 3 hari tanpa keluar tu, memang agak tekanan ar sikit sebab ramai datang,kene lah asik ke dapur basuh - basuh pinggan, angkat - angkat lauk, seawal 7 pagi dah kene bangun pasal nak siap - siapkan makanan. ayoyo.. tapi takpe,raya setahun sekali katanya.. ye tak.. so penat cantu setahun sekali juga lah. hehehe.

ouh ye,cite pasal baju raya. haaaa,family aku nie pelik sikit. xpernah pun nak pakai baju sama warna setiap tahun. haha. yang pernah sama baju pun masa abang aku kawen. haaa,mase tu lah bertuahnya dapat pakai baju sama colour dengan family. hakk. kalo raya? masing2 pilih warna sendiri. huhu. tahun nie baju raya aku warna merah. yup-yup! warna kesukaan aku. yeeha!



dah raya,baru lah nak jumpa kawan- kawan lama balik. ye tak? haha. mase nie la nak ngumpat sakan.. "oi,gemuk ar ko sekarang!" "oi,tembam ar ko sekarang!" "nie ko ke nie?" aik? macam sume ayat tu tuju kat aku je? hahaa. tu arr, siyot je dak TBS nie. ayoyo..

aku banyak raya kat melaka lah,pasal mak ayah aku berasal dari Melaka. so memang bersepah - sepah lah sedara mara aku kat melaka. raya ke 3,4 dan 5 beraya kat Melaka. nampak tak betapa ramainya sedara aku kat melaka?haha..



dah tu,raya ke 6,jalan- jalan raya. aku actually,malas nak jalan raya sebenarnye.xde mood. tapi member - member aku nie bijak. dorang pakat- pakat reramai datang umah aku. tu takdehal la..pastew dok tarik aku sekali jalan raya. ayoook. kene gak g. bile dah g,melampau pulak sampai raya ke 8 dok jalan - jalan raya lagi umah kawan - kawan.haha

anyway,sempat lagi tak nak ucak "SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR BATIN!" kalo dah terlambat,aku dulik perw.hehehe

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 5:57 PM | 2 comments