| MY STORY™ |


Thursday, June 24, 2010

haishh.. nie lah dye kalo da pemalas,xreti nak masak sendiri kat umah. hahaa. kene faham,kehidupan student kalo nak makan,sudah tentu cari kedai2 makan ye tak? senang cite, MAMAK. ahahaa. humm.. ye, kedai mamak memang jadi tumpuan kebanyakkan remaja. makin malam,makin ramai. ye tak? haaa. kali nie nak cite pasal bende2 asing dalam makanan nieyh.

kes 1 : semalam beli nasi lomak kat kodai dopan PERDANA nie. da la seharian aku tak makan,kol 9 malam baru dapat makan. selera dah terbukak nie, bile bukak je bungkusan yg aku beli tu,ada JARING dalam gumpalan nasi. haishh. aku tak tau lah tu jaring ape. makan sesuap dua,aku buang je nasi tuh..


nie ar dye jaring tuh.

kes 2: roti canai di kedai mamak. haaa, nie lagi gam***. tgh dok koyak2 kan roti canai tewh, nampak BULU GULUNG2 ada 2 helai. aku tak tau lah bulu tang mane tu? aku syak bulu tangan. ye ar,bulu tangan dye kan sepanjang 5inci? member aku yang bijak pandai nie dok kate BULU DADA. eyuuuuu!! shit! aku terus lah dok tengok body "ane" tewh. da la berpeluh2. xke disgusting tewh? shit!

kes 3: beli air tembikai. dok sodap sedut2. tetibe nampak mende hitam dalam air. ingat kan dok tembikai tu punye biji kan? upe2 nye anak lipas. shit!

kes 4 : member aku dok makan bubur. ada la perhiasan bawang goreng. kan ke bawang goreng tu rangup2 kan? tengah dok sodap menikmati bubur bersama bawang goreng,tetibe dye kacau la bubur dye tewh, terpisahlah bawang goreng tew dengan kaki lipas. ouchhh! geli sial!

yang kes2 lain cam semut dalam air tu sume da biasa tengok..tol tak? ishhh. dorang nie bukak kedai,jaga la kebersihan. hah lagi satu nak komplen, order air fresh orange,kan gelas tu warna putih jadi nampak warna oren lah kan? abis je sedut air tew, upe2nye gelas tew BERKELADAK! eyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

kesimpulannya, xyah makan mamak lagi dah. GOLI.

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:27 PM | 6 comments
Wednesday, June 23, 2010



hey hey hey. ahhaa. lame sudah tak mengupdate blog nie. ada je cerita aku nak post, tp malas. hhahaha. kelmarin akak aku ajak bercuti di Port Dickson.. alah,negeri sembilan gak. haha. tp takpe, follow jela. alang2 aku pun tgh stress. pasal ape erk aku stress? macam2 doe. hal budak rumah yang bermacam2. aku amoi n ona je takde masalah. hahaha. stress pasal bercinta? ahhaa! no komen. wakaka. so sampai je hotel Avillion, wow! dapat chalet water view. bapak best! sehari rm600. ahahaa. mmg best! dapat tgk pantai dr balkoni. bole memancing. nak memancing dalam bilik air dye pun takpe pasal dalam bilik air, sambil mandi kat bath tab dye tew, ko pandang bawah, laut! fhewwww. seronok gaban aku. letak je beg, aku trus bawak anak buah aku si shasha dan sharul pi mandi kat kolam yang ada kat hotel tew. uppps,before tew tukar baju mandi la.. fuhh. sangat , sangat, sangat best dgn pemandangan yg best! bile senja, nampak matahari turun.. wow. seronok je. tp aku xamik gambar sgt. malas! npon pun aku xpegang sangat. terbiar je. ouh ye, cakap pasal npon. kat sane aku tgk semua orang pakai npon blacberry dan nokia model E series. hahaa. xde npon nokia N series ke X series ke, sony ericcson ke.samsung ke. erk. lebeyh2 lak. hahaa. yeah,makan malam yg sangat sodap! harga pun sodap gak la kan? hahaa. makan sambil tonton bola. haaa. xla meriah mane. berbanding mamak,semua jerit kalo gol atau cubaan gol. kat situ dan mungkin hotel2 lain juga, sekadar tonton tanpa bersuara. hahaa. sunyi sepi je. padahal tew hall ntok tonton bola tewh. huhu.



* yeeeha! 5 july nie aku berlakon pentomen menjadi kakak tiri yang jahat! dalam cerita cenderella dan amoi jd cinderella. persembahan lakonan ntok Annual Dinner SHS! dan aku sampai skunk lom beli/sewa costume lagi. tak tau nak carik kat mane..:( "

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:46 PM | 4 comments