| MY STORY™ |


Monday, April 12, 2010


Tadi semasa subjek Imunologi & Serologi kat Lab imun-hema kami buat amali ABO grouping reverse. macam beselah pangai aku,tak sakat kawan2 bukan Yana namanya. :)

aku dok gelak2 lepas sakat Kila. Pastew Siddiq berkata, "ko nie aku tgk sentiasa Happy je.. tak pernah aku tgk ko dok diam2 sedih ke.heehhee". aku tibe2 terdiam dan aku kate [dlm nada serius], " bukan ko sorang kate cantu, da ramai dah. tapi luar je ko nampak aku gelak2, dalam hati, aku je yg tau. " terus Siddiq terdiam.[sbb tgk aku tbe2 siyers kot?] haha. xde pelah Siddiq. aku malas nak tunjukkan kesedihan aku meh. cewwah!

cite pasal sedih2 nie, sape yg kenal aku,dorg tau aku cmane. aku mmg suke sakat org, gelak2, g sane sini bercakap dengan semua org. Sape yg aku xpernah sakat dalam kelas tew? Syafa? Tiqa? Kak Aida? Nada? Farah? Nadia? Banu? Intan? semuanye aku pernah sakat. tapi dalam hati, takde sape yg tahu. aku pernah ea,mase kelas Biostatistik sem lepas, aku tgh sakat2 kak Aishah nie,tbe2 aku dapat rasekan air mata aku bertakung, trus aku g kat tepi kelas,lap air mata aku. pelikkan aku tbe2 nanges? tew maknanye aku dah xleyh tampung kesedihan aku,tp dalam mase same aku try gak ceriakan diri aku. aku leyh nanges dalam mase sesaat dengan tibe2 kalo masalah tew betul2 pengaruhi otak aku.

ada gak yang pernah berkata ."yana,ko jangan hipokrit. kalo ko sedih, ko luahkan je. jangan ko tipu diri ko sendiri" tapi,sorry korang, aku mmg TAK SUKE sedih2kan diri depan korang. aku rase lain sangat nnt. dan aku taksuke masalah aku tew buat aku jadi trus jatuh bile aku tak happy mcm bese. dan aku xnak org nampak aku lemah walaupun ada ketika aku sangat lemah.

walau kita ada masalah sebesar mane pun, cari lah ruang ntok membahagiakan diri sendiri. jangan terlalu lemah sbb nnt org akan senang2 pijak kite. :)

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 11:38 PM | 5 comments


Piala FA milik NEGERI SEMBILAN. yeah!! aku penyokong negeri sembilan dan aku dibesarkan di negeri sembilan. walaupun ada yang pertikaikan aku lahir melaka, pehal lak aku nak sokong n9? sukahati aku la kan? ada masalah?

ok,cerita pasal piala FA. Pada awalnya, tiada taring dari mane2 pemain yang boleh kita kagumi, tp pada minit ke 27 dijaringkan oleh Baddrol Bakhtiar dari pasukan Kedah. kemudian,M Shaffik Rahman pada minit ke-38 oleh pasukan Negeri Sembilan. kemudian diberi masa tambahan pun,tiada jaringan yang dibuat oleh kedua2 belah pasukan. so,pe lagi? penalti la der.. Zaquan membuat tendangan penalti,ouch! tidak masuk la pulok~! tapi Aidil masuk. ngeee. ehk,pe aku merepek nie? ok2,untuk pemahaman,aku minat gilak sama kembar 2 org nie.. huhu!



4 gol penalti yang dilaksanakan oleh n9 dan 3 gol penalti oleh pasukan Kedah. ouh,aku nak ngumpat sikit leyh? penjaga gol Kedah. siapa ekk? xsilap aku Helmi. dye pun nak try gak masuk kan gol mase penalti. tapi sorry bang. xmasuk! bukan nak kate ape,dye agak berlagak kan? ye ar,mmg ar penjaga gol n9 agak ting tong sikit mase mule permainan. tapi Sani menjadi wira bile dye dapat menyelamatkan penalti Mat Sabre Abu. :) bangga deh aku ngan Sani!

whatever pun, Negeri Sembilan dah menang Piala FA. jangan timbul UGUTAN dari mane2 penyokong okey.. chill.. :)

p/s : kalo ada sesapa yang terasa,maaf dipinta dari hujung kaki hingga hujung rambut. aku manusia biasa dan mesti ada kesilapan yg dilakukan. tolong jangan judge orang kat mane2 status or whatever sbb sebagai manusia, kau pun TAK sempurna. anggap lah ini nasihat. tQ. wassalam..
salam satu malaysia!
:)

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:19 AM | 2 comments
Monday, April 5, 2010



yeah. AF8 kembali wok. dan cam bese,ada je pelajar yg akan aku minat gilak. same gak cam korg yg sape2 follow AF dari musim pertama ye tak? aku rase2 kebanyakkannye perempuan yg suke follow AF nie tol tak? heh.

agak2 sape ekk yg aku minat ntok AF kali nie? sudah tentu IWAN. hohoho! kenapa aku minat Iwan? dye ada suara, persembahan dye terbaik, dye leyh buat orang geram ngan dye. haha. ehk, paling penting,hellooo,dye dok negeri sembilan okey! dokek yo ngan umah kakak den kat somban tew hah. den dok tampin. sonogori lah kito yo tak jang oi?? haha.

aku plg suke Iwan nyanyi lagu Haven't Met You Yet tapi paling suke gak dye menari mase daus nyanyi lagu CARI JODOH. Iwan sangat cute okey! :) i likeee.

sape2 yang minat Iwan, mari AFUNDI IWAN okeyy!!

* tapi i tak afundi sekarang. mase dye masuk final nnt baru i Afundi.*

GO IWAN GO!!!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 12:31 PM | 5 comments
Friday, April 2, 2010



ehem. patotnye bende nie update dr 2 minggu lepas. xsempat je. haha. ape tew ARENA PTPL 2010? act,aku pun xtau mende nieyh n xpernah tau lak. yelah, kat kolej PTPL tew mcm2 pulak agendanye kan.. aku dapat tahu nie pun lepas Wan cite. upe2nye Arena PTPL nie ntok pencarian bakat2 seni dalam kolej PTPL upenye. (member aku lg sengal, "arena PTPL nie gusti ke?" ) ok,dye lg dasyat dr aku k. haha. erm.. yang aku join nie pun final upenye. so ape yang aku faham arena PTPL 2010 seramai 12 org jadi finalis. 2 group dances, yg lain2 nyanyi. aku? aku jadi bekup ntok Sahzuan.


bermekup2 u! haha

Wan jadi finalis dalam Arena PTPL nie. so aku jadi pelakon dye. aku jadi curang. hohoho! mule2 dye nyanyi lagu Jeritan Batinku dalam versi dye sendiri. pastew kuar sountrack violin. budak kecik 2 org masuk.sorang lelaki,sorang perempuan. budak lelaki nie bg cincin kat pempuan nie.. [kengkonon ktowg kawan dari kocik] .. pastew lepas budak laki bg cincin kat pumpuan nie, dorang blah then aku lak masuk. aku masuk bg cincin tew balik kat Wan.[konon2 da besar]. pastew aku blah. then Wan nyanyi lagu Mahakarya Cinta,minus one. aku lak masuk ngan lelaki lain. [aku pun xkenal sape laki tew.wan main rembat je,wakka.nasib sporting] aku buat derk je ngan wan mase tew sambil borak2 ngan lelaki tew. Wan dok nyanyi feeling2 kat aku. then aku ngan skandel aku tewh kuar mase pertengahan lagu. last skali aku naik dgn budak lelaki n pumpuan kecik tew, pumpuan kecik tew peluk lengan Wan n sandar same juga budak laki tew peluk lengan aku n sandar.[ konon2 aku nyesal dan kami nak jadi macam zaman kanak2 dulu] hohoho.


lelaki 2 orang tew,penari. dowg dpt no 3.

act,mule2 plan ktowg lain aw. lg gempak ar.tp bile reheasel kali kedua, boleh dikatakan smua finalis tiru idea Wan. mane xngamuk itu lelaki? ye ar,idea kene ciplak kot! pastew aku, amoi, wan, n dalam berbelas org lagi kawan termasuk peserta koir g satu tempat perhentian tol, ktowg dok pk idea2 baru. tp aku mmg dah xde idea dah mase tew. [sbb aku bukan org seni kot?] last2 Wan gak yg bg idea. hehee. so,yg aku cite td lah jadinya..

dan2, Wan juara Arena PTPL 2010 okeyyy!! hahaa. korang ciplak2 idea pun,Wan gak juara..:) so,congrate wan!!



wan n me. wan dapat duit cash, kontrak selama setahun dgn ape tah? aku lupe?, cenderahati dan plag? [cmane tah eja]

video persembahan akan diupload kemudian sbb xdapat lg..:)

tahniah !


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:49 AM | 2 comments