| MY STORY™ |


Friday, October 22, 2010
besok aku balik Tampin sudeh.. ye, seminggu bekerja di butik Love V.. bangun pagi-pagi..balik pukul 9 - 10 malam.. memang tak kene matahari langsung..seronok tinggal kat sini.. kat rumah aunty amoi pun best.. walaupun ada anjing (biasalah rumah cina :))dengan gigi yang tajam..woooww..takut eouuu..tapi wat derk saje.. 10x lalu depan anjing tu,10x gak aku terkejut sebab nyalakkan dye.haha..

rumah aunty amoi nie ada 2 anak lelaki..sorang nama Chin Hong Liong dan seorang lagi Chin Hong Jun. pagi - pagi dorang akan kacau kitorang kat dalam bilik.. yela,dorang bangun pagi juga sebab pergi sekolah kan..haha.. nie gambar - gambar aku ngan dye..



me n hong liang




me & hong jun

aku rindu korang nanty!! love you all... :))

p/s to mr triple A: thxs syg post pasal yana! i love you!

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 2:23 AM | 2 comments
Monday, October 18, 2010

yeah,macam sesiapa yang kerja office hour, pagi - pagi da kuar rumah ye tak. so pagi - pagi bangun mandi, siap - siap g kerja.. tapi kene beli makanan nenek amoi kat area - area sini je..pastew antar nenek amoi balik umah,baru lah kitorg g kerja.. sarapan makan kat vanilla cake house. sandwich yang aku teringin dari semalam, baru apat makan arnie. sodap! bak kate amoi, makanan sihat kami sarapan hari nie.. haha

me & Amoi

cam bese gak,tunggu parking.. akhirnya dapat gak parking betul - betul depan kedai. heh. bukak kedai, sapu - sapu + mop lantai.. pastew melepak.



haaa,selain melayan pelanggan,masa yang terluang,kitorang isi dengan jadi model part time.hakkk! xde keje katenye..

p/s: harinie nak g workshop jap,kereta honda tuh kene kasi wax sikit., calar sikit malam tadi lepas makan kat sate kajang. heh.. :)

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:09 PM | 4 comments
Sunday, October 17, 2010

me & amoi

yeahh. harinie 1st day aku keje kat butik nie. haha.. artew dapat keje kat klinik,ngade tanak g.hahaha.. ni pun aku brani pasal member baik aku ajak.huhu..

bangun pagi,gerak g butik nie.. mop2 lantai bagai, tgu jela customer datang..xramai sangat..sebab tengah2 bulan nie mane de orang nk shopping2 nie..melainkan aku n amoi yg suke WINDOW shopping..ahahaa..

so harinie banyak relex saje,..huhu..:))

p/S: act,nie aku 1st time keje seumur hidup aku taw..heee..


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 11:12 PM | 7 comments
Saturday, October 16, 2010


hampeh ko moi tulis nama aku bamm cit! grrr!!

hari jadi aku pada 12 0ct 1990..yeah,da 20 tahun dah aku. tp masih muda ryte? hari jadi aku, aku dok umah.. (gile bosan kan?!!) mak g bukit jalil, ayah bz dengan belajar sane sini. so agak bosan la gak. tp pagi-pagi tu mak aku da siap masak ikan parang masak asam pedas dengan rendang ayam. aku tanya lah " masak bebanyak nie ntok sapo mak?" mak aku jawab " nanti ada orang datang,ko hidang ea makanan nie" musykil gak aku. tunggu punye tunggu,kol 5 cantu, ada kereta Wira hitam dgn no plat Johor. uik?? upenye Thivager, Amoi, Ati, wife dye and.. jeng jeng jeng. Ahmad Amirul Alif. (my bf) waaa! siyottt! tpu aku! dan2 kate g mid valley! padahal da kantoi da.. nak kene dak tott nieyyy.. haha. terkejut gile dorang datang!



pastew da makan- makan sume, dak mirul suro g dapur basuh pinggan. aku cakap ar,jap g leyh basuh.. dye kate da basuh,leyh lepak.. erm..ok ar cantu.. toot toot.ada lak lagu birthday sayup2 je dengar. waa! siap bawak kek lagi.. thxs korang! aku da segan gilo dah! hahaha.


me n amirul.

dah segala-galanya selesai, g jejalan kat taman rekreasi jap. kat sini lah slalo aku main tenis..:) ada gak snap gambar.ngeee..



anyway,thxs pada sayang,amoi,thivager,ati n his wife.. dan pada semua yang wish birthday aku pada msg dan Facebook..thxs a lot! love u all lorhh!!

p/s: banyak2 wish,wish wan paling sengal. "yana,moga ko cepat kawen!" aminnn.hahaha. (gatal tawww)

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 12:29 AM | 2 comments
Thursday, October 7, 2010
yeah, jatuh 10 october 2010 lebeyh cantik bile dilihat dengan digit.. 10.10.10.. haaa,kan cantek tuh? angkasawan negara iaitu Dr sheikh muzaffar dan Dr Halina akan melangsungkan perkahwinan mereka. semoga ikatan perkahwinan mereka kekal hingga ke akhir hayat.. aminn. yeah, kat sini aku sertakan 2 keping gambar pra perkahwinan mereka. so sweet kan?? ala - ala fantasi gituuuu.. cewaaah! kalo ada sape-sape nak gambar perkahwinan cenggini, sile2 lah carik candid syndrome nie jadi photografer korang. smart bukan? okey lah, sampai sini saje entry aku kali nie. papai! :))






so sweeeetttt!!!


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 12:19 AM | 2 comments
Friday, October 1, 2010
fulamak... last paper SITOLOGY II betul - betul gegarkan otak aku woy.. susah gile! aduhaii. banyak gak yang aku taram jek. haihh.. nasin lab test sitology ii aku leyh jawab. kalo tak? harammm..

exam kol 9-11 am. pastew lapaq la pulak. g makan Domino's. yummy! 3 set pizza kami berempat makan. nyum nyum nyum! pastew kol 3pm masuk lab..untuk sitology labtest pulak.. da selesai jawab,aku antar intan n tika kat umah tika di kelana jaya..pastew on the way balik tu,merayap ke EMPIRE GALLERY..



oh mak ai.. xla besar mane.. xcam pavillion or seangkatannya pun.. sebab utamanya,wayang takde.. so memang tak ramai lah yang datang..butik-butik baju pun tak banyak pilihan lor..

aku and syira merayap keseluruhan Empire tew.. ape yang menarik perhatian aku, gelongsor 5 tingkat! yup - yup! ada bran?? huhu..


ada bran??

pastew 3 box nie..aku ingat tempat karaoke..upe2nye tempat tengok dvd! seronok bukan? da makan kat umah sendiri pulok. ahha..


nie ar box tew.haha

so lepas jalan - jalan tu,kitorang balik, mandi - mandi.. n kuar balik.. g makan kat area plaza massalam.. Ayam Penyet.. kesukaan Amoi.. yeeha!

* besok g open house umah tieka.. :))*

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 12:38 PM | 3 comments