| MY STORY™ |


Thursday, March 18, 2010



serba sedikit pasal Rosliyana pada bulan October :)

- Suka sembang [yeke?wawawa]
- Suka orang yang sayang padanya
- Suka ambil jalan tengah
- Sangat menawan & sopan santun [menawan? tak kot]
- Kecantikan luar & dalam
- Tidak pandai berbohong & berpura-pura
- Mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan [nie sangat2 betul]
- Sentiasa berkawan
- Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama [malu i. haha]
- Cepat marah [tp cepat cool gak k.huhu]
- Macam pentingkan diri sendiri ["MACAM" je taw?haha]
- Tidak menolong orang kecuali diminta [erk?]
- Suka melihat dari perspektifnya sendiri
- Tidak suka terima pandangan orang lain
- Emosi yang mudah terusik
- Suka berangan & pandai bercakap
- Emosi yang kelam kabut
- Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
- Suka melancong, bidang sastera & seni Pengasih, penyayang & lemah lembut
- Romantik dalam percintaan [kuang kuang kuang]
- Mudah terusik hati & cemburu
- Ambil berat tentang orang lain [sangat2 btul]
- Suka kegiatan luar
- Orang yang adil
- Boros & mudah dipengaruhi persekitaran
- Mudah patah semangat

98.6% same ar gak. hahaa. malu i.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 4:50 AM | 7 comments
Sunday, March 14, 2010


hohoho. aku dah dapat full licence bai. aku dah tak memerlukan ko lagi wahai si P di kereta ku. memburukkan kereta aku je ko si P yang berwarna merah. wakaka. so pasnie sape2 yg pakai plat P kat kereta,leyh aku gelak2 sikit. hauhauaa.



BYE 2 P..HAUHAUHUA




Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:23 PM | 2 comments
Friday, March 12, 2010


yey! aku menang dalam pertaruhan baby! erk? ahaha.xla,kakak ipar aku ngandung, dorg sume dok kate pumpuan. aku je kate laki. n..see! yg kuar malam semalam ialah LELAKI. hohoho~!



anak buah aku yg no 2,perempuan. dye tanya pada aku :
" busu, kenapa uncle dapat anak lelaki? "

errr. ape aku nak jawab ekk? hahaa.



Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:06 PM | 3 comments
Monday, March 8, 2010



location: Dalam Bus.

kes 1 : agak2 korang paham tak pe makna logo atas tewh? ada yang xpaham ke? kalo ada yang xpaham,meh sini jumpe aku kat shah alam sek 13 skunk! meh aku yg ajar kan. sucks! xke bodo hisap rokok dalam bus? dah terang2 kat dalam bus tew ada sticker NO SMOKING! warna merah lagi! buta huruf kah dye? ke mmg buta yang memerlukan bantuan orang lain? dah lah aku tgh alergik mase tewh.mmg aku sumpah seranah ar mamat 2 org tewh. sebelah aku mat salleh lelaki aw. dye pandang aku,dye pun ngeleng sambil cakap "no smoking ryte?" xke segan aku sebagai orang malaysia bile orang luar lagi paham logo tewh?ke mangkuk jamban 2 orang nie xpaham maksud "NO SMOKING"? camtew kene buat susulan tulis DILARANG MEROKOK baru mangkuk 2 orang tew paham kot? buduh!



location: Sunway Pyramid,Subang.

kes 2 : aku tgh dok beratur nak beli ticket wayang cite niyang rapik. dan biasalah hari sabtu ,orang memang ramai gilak lah kan. beratur sampai ke toilet.[sape2 yg pernah g tgk wayang kat sunway,dye tau jauh cmane sampai ke toilet tewh] sambil2 beratur,kan ada poster2 movie kan? aku ngan kawan dok usha2 lah poster.mane lah tau kot2 ada cite lagi best,leyh tukar fikiran. blakang kitorang ada ramai lagi yang beratur. tgh leka tgk poster yg ada screen trailer cite tewh,ada ar ruang beratur antara aku ngan orang depan aku. alaaa, jarak dalam 5 tapak kaki aku je.,dan2 pumpuan india sekeluarga potong line aku. cam cibai tak? kawan aku tgur ar," u potong line lah.beratur lah kang belakang sane" dye jawab "i tgk u tgh tgk screen,so terputus,i pun masuk la" aku lak cakap " xkan u xnampak punye ramai beratur belakang i???"[dalam hati aku: BUTA!] dye buat bodoh je.then mak dye cakap kat dye " so how?" dye jawab, "just stand here" pe lagi,tetap beratur depan aku ar. mmg cam cibai ar.aku ngan member aku buat muke ar kan, lantak ko ar.kuang ajar tak kuang ajar,ada aku kisah? ko yg salah! pastew dye dapat phone call,tbe2 dye blah. agak nye tok bomoh dye call kot suruh blah sblum bende buruk berlaku. wakakaa. lantak la ko jang oiiii..

p/s : orang2 camnie,kene masuk kelas civil. sengal.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:17 PM | 2 comments
Wednesday, March 3, 2010
aku dari form 5 pakai handfhone N70. sampailah tahun nie.kire dah 2 tahun setengah la.. npon tew da rosak gile. aku pun tukar npon K810i Sony ericsson kat terminal 1 seremban. betul2 sehari sebelum raya cina aku beli. cam bese lah, kedai npon mmg di konker oleh cine2. dah bayar harga npon tewh, bwak balik tampin. upe2nye kene tipu. dah la batery cam cibai. 3 jam je mati. pastew keypad dye pun cam cibai gak. contoh tekan no 2 kan ABC,aku nak tekan C mestilah aku kne tekan no 1 3x kan?tp yang kuar AAA.xke cibai namanye tew? mmg ar aku hangin ngan cino tew kan. lepas seminggu,aku g blik kedai cina tew,dye leyh buat muke selambekk je bile aku cakap npon dye jual rosak. cam cibai bukan? aku cakap,aku nak npon baru model camnie.jangan tipu aku. dye kate "lu kalo beli kereta,kereta rosak,u dapat baru ka?" cam cibai kan? bodo ke ape dye?dah tentu2 kete dah ada test driving sebelum dikeluarkan!sengal punye olang! aku da tension ngan npon nie,aku g kedai kat tampin.aku trade in aku bli npon E63.cina kedai kat tampin nie pun cakap aku kene tipu. dulu aku beli N70 kat kedai dye gak.kali nie aku xkene tipu. fuhh. mmg aku hangin ngan cina seremban sampai skunk. da mcam2 ayat dah aku tujukan kat cina tewh. grrrrr!!! bodoh!


N70



nie ar model K810i. bgus cina tew tipu akuh!grrr!



skunk aku pakai npon nie. E63

nak jual npon,ke ape ke,asalkan jual la,jangan la tipu pelanggan.cam cibai ar.geram tol akuh.


Labels:


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:57 PM | 7 comments