| MY STORY™ |


Monday, March 8, 2010



location: Dalam Bus.

kes 1 : agak2 korang paham tak pe makna logo atas tewh? ada yang xpaham ke? kalo ada yang xpaham,meh sini jumpe aku kat shah alam sek 13 skunk! meh aku yg ajar kan. sucks! xke bodo hisap rokok dalam bus? dah terang2 kat dalam bus tew ada sticker NO SMOKING! warna merah lagi! buta huruf kah dye? ke mmg buta yang memerlukan bantuan orang lain? dah lah aku tgh alergik mase tewh.mmg aku sumpah seranah ar mamat 2 org tewh. sebelah aku mat salleh lelaki aw. dye pandang aku,dye pun ngeleng sambil cakap "no smoking ryte?" xke segan aku sebagai orang malaysia bile orang luar lagi paham logo tewh?ke mangkuk jamban 2 orang nie xpaham maksud "NO SMOKING"? camtew kene buat susulan tulis DILARANG MEROKOK baru mangkuk 2 orang tew paham kot? buduh!



location: Sunway Pyramid,Subang.

kes 2 : aku tgh dok beratur nak beli ticket wayang cite niyang rapik. dan biasalah hari sabtu ,orang memang ramai gilak lah kan. beratur sampai ke toilet.[sape2 yg pernah g tgk wayang kat sunway,dye tau jauh cmane sampai ke toilet tewh] sambil2 beratur,kan ada poster2 movie kan? aku ngan kawan dok usha2 lah poster.mane lah tau kot2 ada cite lagi best,leyh tukar fikiran. blakang kitorang ada ramai lagi yang beratur. tgh leka tgk poster yg ada screen trailer cite tewh,ada ar ruang beratur antara aku ngan orang depan aku. alaaa, jarak dalam 5 tapak kaki aku je.,dan2 pumpuan india sekeluarga potong line aku. cam cibai tak? kawan aku tgur ar," u potong line lah.beratur lah kang belakang sane" dye jawab "i tgk u tgh tgk screen,so terputus,i pun masuk la" aku lak cakap " xkan u xnampak punye ramai beratur belakang i???"[dalam hati aku: BUTA!] dye buat bodoh je.then mak dye cakap kat dye " so how?" dye jawab, "just stand here" pe lagi,tetap beratur depan aku ar. mmg cam cibai ar.aku ngan member aku buat muke ar kan, lantak ko ar.kuang ajar tak kuang ajar,ada aku kisah? ko yg salah! pastew dye dapat phone call,tbe2 dye blah. agak nye tok bomoh dye call kot suruh blah sblum bende buruk berlaku. wakakaa. lantak la ko jang oiiii..

p/s : orang2 camnie,kene masuk kelas civil. sengal.


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 10:17 PM |

2 Comments:

Post a Comment


At 09 March, 2010 02:52, Blogger jejaka anggun said........
best 2 2 kes nih. kalo naik court sure judge mintak sediakan tilam ngan katil sbg bahan bukti sbb complicated sgt
 


At 09 March, 2010 04:03, Blogger |Liyana PELANGI™ | said........
hahahaa.betul la agak nye tew kot.wakaka