| MY STORY™ |


Wednesday, March 3, 2010
aku dari form 5 pakai handfhone N70. sampailah tahun nie.kire dah 2 tahun setengah la.. npon tew da rosak gile. aku pun tukar npon K810i Sony ericsson kat terminal 1 seremban. betul2 sehari sebelum raya cina aku beli. cam bese lah, kedai npon mmg di konker oleh cine2. dah bayar harga npon tewh, bwak balik tampin. upe2nye kene tipu. dah la batery cam cibai. 3 jam je mati. pastew keypad dye pun cam cibai gak. contoh tekan no 2 kan ABC,aku nak tekan C mestilah aku kne tekan no 1 3x kan?tp yang kuar AAA.xke cibai namanye tew? mmg ar aku hangin ngan cino tew kan. lepas seminggu,aku g blik kedai cina tew,dye leyh buat muke selambekk je bile aku cakap npon dye jual rosak. cam cibai bukan? aku cakap,aku nak npon baru model camnie.jangan tipu aku. dye kate "lu kalo beli kereta,kereta rosak,u dapat baru ka?" cam cibai kan? bodo ke ape dye?dah tentu2 kete dah ada test driving sebelum dikeluarkan!sengal punye olang! aku da tension ngan npon nie,aku g kedai kat tampin.aku trade in aku bli npon E63.cina kedai kat tampin nie pun cakap aku kene tipu. dulu aku beli N70 kat kedai dye gak.kali nie aku xkene tipu. fuhh. mmg aku hangin ngan cina seremban sampai skunk. da mcam2 ayat dah aku tujukan kat cina tewh. grrrrr!!! bodoh!


N70



nie ar model K810i. bgus cina tew tipu akuh!grrr!



skunk aku pakai npon nie. E63

nak jual npon,ke ape ke,asalkan jual la,jangan la tipu pelanggan.cam cibai ar.geram tol akuh.


Labels:


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 9:57 PM |

7 Comments:

Post a Comment


At 04 March, 2010 00:57, Blogger jejaka anggun said........
canteknyer henpon. JA pakai henpon nokia 3310 jer. sedih!
 


At 04 March, 2010 01:25, Blogger ::FAIZ FARISH:: said........
best tak E63 tu? dulu aku minat, tapi lepas tgk kawan pakai E71, cam nak plak. hm...
 


At 04 March, 2010 04:37, Blogger |Liyana PELANGI™ | said........
JA: tipulah tew pakai 3310.hum

faiz:best gile.hari pertama kekok gak sbb keypad dye kan cam PC.hari kdua da ok da.pastew ada WIFI.mane2 kopitiam leyh on9.best gile ar.cume kureng xde 3G ar.E71 ada 3G.:)
 


At 04 March, 2010 05:50, Blogger e p i x ____ said........
uih e63. semart :) kenapa angkat k810i. hp tu mmg problem lee :)
 


At 06 March, 2010 05:46, Blogger nufa said........
2 la ko.......
hehhehehhe
 


At 06 March, 2010 23:36, Blogger |Liyana PELANGI™ | said........
faiz:pembetulan,ada 3G..

epix:yana xservey pape pun pik mase tewh.hahaa

ain: tew la.hehe
 


At 05 April, 2010 19:15, Blogger miwwa J said........
wah hp baru.. adik cam nk beli e71..coming soon.

hehehehe. saje nk beralih arah ke nokia pulak.