| MY STORY™ |


Wednesday, January 12, 2011



dengan ketukan pintu bilik yang sangat kuat " KORANGGGG,BAWAK BARANG - BARANG BERHARGA! UMAH BAWAH TERBAKAR!!! CEPATTT!!" kitorang dengan kelam kabut + keadaan aku atas katil double dacker trus terjun ke lantai. hah,ape plak barang nak kene amik nieyy?? aku dengan warasnya amik purse,id matrix (penting geti!) dengan baju 2 helai. hahaa..(ikutkan hati aku,almari aku + kasut-kasut aku nak angkut.)

yeah,kami serumah keluar je rumah, 1 floor kitorg sume tengah kunci pintu umah masing - masing sambil bawa bag- bag sandang dan berlari-lari anak ke tangga. MasyaAllah..ramainye manusia..budak - budak umah aku yang lain da pergi bersama sekalian manusia yang berlari ke tangga..tapi aku dan amalina dok pergi ke tempat kejadian..bawah tingkat umah kitorg.. (sangat berani kan?) ya Allah. asap berkepul - kepul. tapi ada satu mamat yang BANGGANG! dok bantai hisap rokok lagi. da la asap berkepul-kepul. arghhh,aku memang benci perokok!

sambil tengok asap berkepul - kepul,member aku si amalina nie tanya abang yang kat depan umah kene terbakar tuh.. "bang, da setel ke?" mamat tuh " setel dah..umah sape ea tuh?" aku "err,tak tau lah bang.." aku n amalina dengan keyakinan, g naik umah balik. hahaha. kami berdua je dalam floor tu sebab kami rasa macam da setel je dengan kepastian oleh mamat tadi tu lagi..

then budak bilik kitorang call amalina " amoi,turun lah! bomba nak swith off suis" aku n amoi pun bergegas lah trun..

bende nie berlaku dekat sejam berlalu.. tengok bawah 2 lori bomba datang.. yeah,aku nak komplen sikit,guard apartment umah aku nie ada ke patut bomba nak masuk,dye suruh register nama dulu??? tak ke ****** tu?? haishhh,nie lah dye kalo bangsa asing jadi guard. dah tu,lori nak masuk, palang pulak membuatkan lori taleh masuk.. terpaksa 3 orang bomba turun dari lori sambil bawa pemadam api yang berat tu sorang satu pergi ke blok kitorang,cian dorang. tapi da tugas dorang jadi penyelamat kannn..

wartawan The Sun ada sekali. dye temuramah bomba tu..bomba tu kata kebakaran berlaku disebabkan lilin yang membakar langsir. nasib rumah tiada elektrik. jika ada elektrik,api tersebut akan pergi ke elektrik dan satu blok ni akan rentung. masyaAllah..bersyukur sangat - sangat sebab tiada kematian yang berlaku..aminnn..

sebab tu lah orang kata, ajal maut di tangan tuhan.. dalam umah pun boleh mati kalau dah masa kita.. bersyukur sangat - sangat aku masih hidup. aminnnn..:(


Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 8:16 AM |

0 Comments:

Post a Comment