| MY STORY™ |


Sunday, March 22, 2009
aku xtawu nak post ape arnie..tp aku tetbe teringat skola pujaan aku.skola menengah aku dulu.bnyak kenangan ouh kat ctew dulu.aku nak cite kenakalan aku time skola dulu.heh.dulu aku agak nakal gak ar.antaranya ponteng kelas PJK.pendidikan jasmani..aku ckup2 xsuke ouh subjek tewh!nak2 kne turun padang!argh!aku xsuke sukan yg kne panas terik!huh!tempat ponteng aku mane lagi kan kalo xcam korang..tandas!haha!same je aku ngan korg.xde beze pun kalo bab2 tempat ponteng nie.penah skali aku kne berlari tgh 1 padang dgn baju kurung sbb aku xnak pakai nju sukan!haha..aku bersame kawan baik aku,koh lye kah.kami mmg sekepala.denda pun same arh.pekk.

erm..kalo mase kelas kimia lak,cikgu asmawati name dye..kan kne masuk lab kan?dye dok ajar kat depan,aku bantai maen laptop kat bawah meje.haha!sape swuh skola pasang wireless?tp kengkadang aku blaja gak ar..cume time aku bosan gile je aku bt cmtewh.sori cikgu ye..;)

erm.cikgu fizik aku,cikge arif afendy.cikgu nie mmg sempoi habis arh!gile punye sempoi.relex je xmasuk kelas.mcm2 alasn dye bg!da ar aku minat gilak fizik nieyh,atoi.tp ble dye mengajar lak,asik bt lawak je!plg aku ingat,dye kate scientist sumenye gile.hah?ape?hahaha!tawu xpe.tew la yg dye kate kan..sbb ape?sbb scientist kaji ape yg kite pk bende tew remeh.contohnye cmane bola tenis leyh melantun?tew la dorg dok pk.heh.

bile kelas BM,cikgu azizan.aku plg lawak cikgu nie la.dye mmg kuat bebel ouh!budak2 kelas sume panas tlinge je dgn dye.haha!tp dye bebel2,best gak.xyah blaja.haha!aku ade wat hal aw time kelas dye.mase tew dye tgh mengajar.dye jarang berdiri bile mengajar.besenye dye duduk.
tempat duduk aku lak kire berdepan dgn dye ar.cume baris no 3 dr hadapan.aku dok btol2 blakang nazirah.naz nie berbadan besar ckit.kire mampu ar melindungi aku yg keding nie kan.aku bantai makan kuih time dye mengajar tewh!yg aku pelik tewh,cikgu tew leyh tawu aku makan!sumpah aku pelik!padahal aku da tentu2 selamat makan coz tempat aku strategik!haha!pe lagi,kne bebel ar.atoi.xsuke2 aku ngan cikgu nie pun,dapat gak spm A2 haha!ingatkan C5 ke..hehehe..thx cikgu!

tew jela aku nak cite.kalo ikutkan mmg sume subjek aku bt hal.haha!terutama addmath.cikgu tew tiap kali mase dye,dye akn bg homework 30 soalan tawu x!mane penah aku siap?haha!kalo aku bt pun sampai 10 soalan je.tew pun 1 soalan dye,stengah je aku dapat jawab,mane penah complete jwpan aku sbb addmath susah,waa!

ehk,xterlupe jgk,pengalaman aku bace ikrar tiap2 2minggu skali.aku kne marah dgn pengetua sbb aku xsuruh budak diam.atoi!segan gak akuh depan satu skola aku kne marah!tp xpe..pengalaman tewh.yg penting aku xgelabah.haha!masih leyh tersenyum lagi bai.haha..

tew jela aku nak cite.ehk jap2 tp aku nak luahkan xpuas ati aku ngan pengetua skola aku nie!grr!tawu ar pengetua cemerlang!dye memandai tukarkan lencana ktorg!dulu lencana ktorg gune bahasa british.tp dye g tukarkan jd bhasa melayu!dari sapientus,fortius,melius,dye tukar jadi lebih teguh,lebeh hebat lebeh ape tah lagi satu.!pastew kat lencana tew ptotnye TBSS dye tukar jd SMKTBT!grrr!bengang arh!tew jela aku nak cite.tataaa.upss..nie aku tinggalkan lencana skola aku..dulu dan sekarang..



lencana skola lame..sori..xtawu nak besarkan cmane gambar nieyh.hehee..tp leyh nmpak kan,tulisan TBS yang berbelit belah kiri tewh..;)




nie aku dapat mase dorg design lencana baru.xtukar lg TBS tew.cume diperkemaskan je.aku xsuke!xnmpk smart!pastew TAMPIN kat atas tew dye tukar SMK TUNKU BESAR TAMPIN.pastew yg kat reben tew,letak lebih bijak,teguh n baik.pape tah!






nie budak2 tbss 90s punye keje..haha!school of legend okeyh!;)

pape pun aku tetap bangga dgn skola aku.muuuuuuuuuuahhhxx!

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:56 AM |

5 Comments:

Post a Comment


At 22 March, 2009 16:19, Blogger e p i x ____ said........
:) time time remaja je lah boleh nak nakal.
kalau la ,yana skolah kat skolah fiq
yana mesti dah kena tangkap.
haaha! sbb pengawas2 skolah fiq pantang orang ponteng2 nie.huuhuh!~
 


At 24 March, 2009 03:04, Blogger Sinido Ejat said........
aah.. mmg buruk lencana tuh ..
Hahahaah sedap hati je mgutuk
 


At 24 March, 2009 05:39, Blogger |Liyana PELANGI™ | said........
Sinido Ejat:mmg buruk pun.xsuke tol!
pape tah.nsb bek yana da abis skola.haha.
 


At 24 March, 2009 05:42, Blogger |Liyana PELANGI™ | said........
e p i x ____ :ouh yeke skola fik cmtew?same je ngan skola yana..tp yana ngam ngan pengawas kelas yana.pengawas pun ponteng.pe cer??haha!ketua kelas lak sekepala.haha..lgipun skola yana pilih kasih.kalo budak kelas sains bt hal,mane penah dye rotan atau amik tindakan.cume dak sastera je..cyan dorg.
 


At 04 May, 2009 02:04, Blogger al razy said........
kamu junior saya..
saya tbss 93-94
salam~