| MY STORY™ |


Saturday, August 6, 2011
ayaakk..2 bulan lepas aku sakan bukan main..apesal? heee..g Australia katenye..bercuti sekeluarga selama seminggu.. Australia tu besaq. so kitorg pilih p Gold Coast bandaraya Queensland.. yeahhh..sudah tentu seronok tak terhingga! kat sane suhu 3 darjah cecius..agak kelakar mase dalam flight dah mendarat kat Gold coast,aku dok tepi tingkap..so nampaklah luar..pekerja-pekerja yg angkat2 bag nie slalonye lelaki kat Malaysia an? ni perempuan berbadan besar..tu lantak dye lah..aku pun leka tengok perempuan2 tu buat kerja..nampak mulut dye berasap-asap..cakap kat mak "mak,mulut dye berasap..sejuk bebenor ke?" mak jawab "dye hisap rokok tuu" e'eh mak nie? mane bole hisap rokok dalam kawasan macamnie? mak aku buat muke derk sebab tengah busy ambil barang kat dalam tempat simpanan barang atas tempat duduk kitorang.. aku dengan kasut bertutup nipis turun lah tangga untuk ke balai ketibaan.. HAMBEK KO.. menggeletar kaki aku..dengan pakaian nipis aku je pon..adehhh..cakap terkeluar2 wap..fuhhh..pertama kali pengalaman..sampai je balai ketibaan,kene redah kastam lah kann..adehh..tasuke nye bile anjing jadi pengesan dadah/bom..kite sebagai umat islam jadi tak selesa lah kan bile anjing hidu2 bag kite..heh..

seronok bukan main lah kat sane seminggu..cume tak bestnye sebab terlalu sejuk..aku pakai 2 lapis sweater pulakkk..tu time nak tido je..time jalan,sweater aku sangkut pinggang je..bajet mmg lahir ostoklia katenye..hahaha..family aku yg lain berselubung..terutama ayah aku..heee..

orang-orang kat sane memang sumpah peramah! suke je..haaa,ada lah aku bawak baju Malaysia aku tuuu..ramai pulak tegor.. "are u Malaysian?" ehh,kenal upenye Malaysia..bangga juga aku jadi orang Malaysia..yuhuuu..cume komunikasi kat sane agak terbatas..bukan sebab ape,slankk dorang buat aku tak bape nak faham..papepun,still faham ape dorang cakapkan..;)

kitorg berjalan - kalan pegi Brisbane,Surf Paradise..haa,tempat nie siyes cantik! bukan takat cantik lautan dan pasirnya,cantik juga orang yang berjemur-jemur tu..rase nak join lak,..sejuk sangat katenye..hahaha..

yang paling best MOVIE WORLD! haaa..kat situ jumpe lah Batman,Joker,Bunny seggala kartun disney lah..tapi tu aku tak kisah sangat..yg aku gilekan ialah...kedai HARRY POTTER! ambooiii..sakan aku usha dalam tuhh! tongkat HP sampai ke Voldemort ada! jangan kata tongkat..jubah pon ada..aku da memang nak beli dah jubah tuuu..tapi sayangnya hanya jubah dan tongkat..jubah tu tak letak lambang hogwards ke..griffin door ke..adehh..putus hajat nak beli..ada burung hantu HP,patung HP,Ron,Hermiionie..Voldemort pun ada..nampak je patung Voldemort.aku sekej hidung dye, nyampah tengok hidung dye..hahaha..

kat movie world macam genting gak..taman tema..tapi lagi best kat movie world lahh..hihihi..akak aku tak brani naik roller coaster or sebagainya..akak,abg ipar,mak,ayah aku g teman anak buah aku 2 orang tu g main taman tema budak2..aku je bantai main yang extrem2..pe lagi?dah aku sorang..sume aku masuk mainan,dopk sebelah mat salleh..sume sebelah aku mat salleh lelaki pulakk..hahaha..mengerlip-ngerlip jugak mata aku..hahahaha..salah sorang yg perkenalkan nama dye kat aku ialah Steve..:) dye nak sebut nama aku bukan main payah..li..ya..na? hahaha..whateverlahh..:D

okeylah..sampai sini je cerita Gold Cost aku..ada gak hajat nak tinggal sini..err..jadi warganegara sini,,ntah tercapai ke tak hajat aku tu..hihihi.. i love Gold Coast lah! tapi..Malaysia tetap dihati..1 MALAYSIA!

Posted by | Rosliyana Bte Ali @ Abidin™ | at 7:12 AM |

0 Comments:

Post a Comment